maandag 4 maart 2013

We love Swellendam!


We love Swellendam City!!

Dit weekend namen Anke en Wilhelm ons mee naar Swellendam. Wat een prachtig stadje en onvergetelijk weekend hadden we daar. Vrijdagavond kwamen we rond half 10 toe. Ankes familie is ontzettend vriendelijk en ontving ons met open armen. Op einde van het weekend waren we voor hen ‘één van hen’. Zij wonen in een groot huis met een ‘baie grote’ tuin. ‘s Avonds hebben we nog samen met Ankes zussen gegeten. Wilhelm had nog een lekkere steak gebraaie en de zusjes hadden een heerlijke sla gemaakt (Slaaikies maken, daar zijn ze hier goed in!).

Bij Anke thuis zijn ze heel sportief, toen we zaterdagochtend wakker werden was zij met haar mama al 16 km door de bergen gaan lopen. Haar mama had de week ervoor ook de 87 km (!!) gelopen. Na het ontbijt namen zij ons mee naar de Duiwelsbos Waterfall. Stevig klimmeke op den berg! Maar wat een uitzicht overal! Het water in Swellendam ziet over roestbruin door de wortels van de bomen, maar het is zuiver water en smaakt superlekker. We hebben van het bronnetje gedronken.
 Kerkje van Swellendam. Hier zijn Anke en Wilhelm getrouwd in december. 


‘s Middags hebben we een beetje gekuierd in de tuin: een boekje lezen, blogbericht typen, kaartspelletje spelen, eens in het dorpje rondlopen,… ‘s Avonds hebben we superlekkere ribbekes gegeten! Met een zelfgemaakte zoetzure saus van de mama.
 Tuin van Ankes ouders! 

Voor ze beginnen met eten, nemen ze hier elkaars handen vast, sluiten de ogen en spreekt er iemand een dankwoordje uit. Deze keer was het aan Cara, het kindje van Ankes zus. Na het gebed was ze iets te enthousiast omdat wij allemaal klapten en sprong ze heen en weer tot ze KLAK met haar kind op de tafel viel. Tandje door de tong… Dat was even eng :p
 Cara op de boot!


Deze ochtend zijn we naar een ongelooflijk mooie plek geweest. De Dam van Swellendam. Deze kan je enkel betreden als je ‘member bent van de club’. Hier komen elk weekend mensen met hun boot varen, braaien, kuieren, picknicken, lekker niets doen. Zoals wij ook deden. Ik heb nog nooit op zo een prachtig plekje ontbeten. Ook hier is het water donkerbruin en wel een beetje eng als je er de eerste keer induikt. Je ziet werkelijk niets! Na het ontbijt zijn we met de boot een eindje gaan varen. En later op de middag met de ‘tube achter de boot’. Dan hangen ze een grote band achter de boot en dan ga je daarop liggen en … RACEN MAAR! TE GEK GEWOON! ;-)
 Vertrek naar de Dam
 Ontbijtje aan de Dam met dit uitzicht

 
Achterop in de band! 

 Cara en Jos

Na Swellendam zijn we weer naar Paarl gereden en hebben we alles ingepakt. Nu zijn we reeds aangekomen in Eversdal bij gastgezin nummer 2. We hebben hier ons eigen ‘appartementje’ naast hun huis. Ook hier zijn de mensen supervriendelijk. Het ziet er hier heel gezellig uit. Nu moet ik afsluiten want het eten is klaar! 
 Bavianen onderweg naar Paarl.

 Badkamer in nieuw huisje.
 Living in nieuw huisje.
 Onze eigen keuken.


 Onze slaapkamer met doornjosje! 


En nu quuuuuizzzztime!
Wat betekenen deze drie woorden?
- Kaalvoet
- Hoenervlees
- Worshond


Zonnige groetjes!

Ps: Vandaag is het hier 40°C graden en wij gaan nu zwemmeeeeuh! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten