zaterdag 9 maart 2013

Stellenbosch


Na een rustige vrijdagavond zijn we vanmorgen al vroeg opgestaan om naar Stellenbosch te vertrekken. Anel (gastvrouw in Eversdal) heeft ons gevoerd omdat we er anders niet gingen geraken, maar bleef zelf niet. Dankie dankie dus! We hebben eerst de dingetjes bezocht die in de toeristische gids stonden, zoals ‘Oom Samie se winkel’. Dit is een winkel vol, maar dan ook propvol oude spulletjes. Het is een winkel die al sinds 1904 in de familie is van “Oom Samie”. Vanuit de Dorpstraat, waar deze winkel ligt, komt je terecht in een gezellige, toeristische buurt. Kleine straatjes met winkeltjes vol Afrikaanse spulletjes. Hier hebben we elk enkele mooie kaartjes gekocht die al op weg zijn naar het thuisfront (Kampeer dus maar al aan de brievenbus… ;-) ).


Via een steegje kwamen we toen bij een super fijn binnenpleintje terecht. Er was daar een vrijgezellenfeestje van een vrouw die daar met al haar vriendinnen at van een overheerlijke tafel, overal zagen we cupcakes en pistolets in alle kleuren en geuren. Het water liep ons al snel in de mond en nog geen kwartiertje later aten we onze eigen ‘Red Velvet Cupcake’ met ne warme choco. Heerlijk ontbijtje! 


Na nog wat gekuier langs de winkeltjes, shoppingcenter, Universiteit van Stellenbosch, de Botanische tuin knorden onze maagjes al terug. Omdat we het daar zo gezellig en rustig vonden op het binnenpleintje besloten we ook daar iets te eten. Zo kwamen we bij een klein sushirestaurantje terecht waar we dit heerlijke bord voorgeschoteld kregen voor nog geen 9 euro. (R89)


Tegen half 5 zijn we dan teruggekeerd naar de plaats waar Anel ons weer kwam ophalen. En nu zitten we terug in ons huisje, uitgeput van het stadsbezoekje (winkelen is toch altijd vermoeiender dan je denkt he!) Maar toch zijn we nog 3 rondjes rond den blok gaan lopen (Joselien 4 ;-) ) Morgen gaan we dan toch naar de grote koers in Kaapstad. Dit is een wedstrijd doorheen de stad waar minstens 30 000 deelnemers bij betrokken zijn. Het zal er dus razend druk zijn! Maar toch hebben we er zin in! Morgen een verslagje hierover!

1 opmerking:

  1. Hey Katrien!
    Wauw! Wat een prachtige reis dat jij al beleefd hebt! Super!
    Oom Samie se winkel, héhé, lijkt me wel echt een tof, oud, prullenwinkeltje, héhé! Ja...Zuid-Afrika zei me op zich niet veel, maar door jouw blog lijkt het me steeds beter en beter...Al veel foto's gemaakt van de natuur en de wilde dieren? Alé, vandaag naar de koers, have fun! 't Beloofd weeral een toffe dag te worden in Zuid-Afrika...Hier sneeuw en koud :-s, dus steekt maar wat zon in een potje om mee te brengen naar België, want we hebben wat zon nodig hier ze...Have fun nog!

    BeantwoordenVerwijderen