vrijdag 22 maart 2013

Dans - Langebaan - Paternoster


Dans + Langebaan/Paternoster

Woensdagavond waren we uitgenodigd voor een ‘dans’ door Tommy, de zoon van Cornell en zijn collega. Dit bleek een verjaardagsfeestje te zijn in een soort jeugdhuis in Stellenbosch. Toen we aankwamen op de parking, hoorden we al de Afrikaanse schlagers uit de ruiten schallen. We waren benieuwd… Blijkbaar dansen hier alle jongeren een soort dans, een soort van koppeldans die ze op elk nummer dansen. Elk koppel met zijn eigen moves. Per liedje wisselen ze van partner en ook wij konden er niet aan ontsnappen. Niet gemakkelijk! (en niet zo prettig :p) Gelukkig was er af en toe eens een commerciëler nummer dat wij dan weer wel kenden. Drinken voor de jongeren is hier heel goedkoop, 1 drankje kost hier 9 rand (90 eurocent) en daarvan hadden de vrienden van Tommy goed geprofiteerd.. Gelukkig moesten ze niet meer met ons mee in de auto.

Gisteren haalde Cornell, man en dochter Shanai ons op om samen met hen naar de kust te trekken. Na een rit van 1,5 uur beetje opgepropt in de auto kwamen we aan bij ‘Die Strandloper’. Een heel gezellig restaurantje aan het strand. Het leek wel of we ergens op een pirateneiland waren beland. Na een drankje zijn we teruggekeerd naar de auto om verder naar het dorpje te rijden. 



Ook daar was het strand iets unieks dat we bij ons niet snel zien. Tegen half 3 reden we dan naar Paternoster, een dorpje verder op. De legende zegt dat hier ooit Portugese schipbreukelingen het ‘Onze Vader’ hebben gebeden bij de rots om God te bedanken dat ze nog leefden. Vandaar de naam van het dorpje. Hier hebben we allemaal samen gegeten en een “kleine” fotoshoot gehouden aan het strand tussen de bootjes en zo. ;-) In Paternoster heb je een bar die vol hangt met slipjes. Elke vrouw die hier komt, kan haar slipje + boodschap achterlaten. “Helaas” had ik mijn bikinibroek aan. ;-)





Tegen de avond waren we terug thuis en trokken de 3 andere meisjes bij ons in voor het weekend. Na de spin zat hier een andere dikke vliegende kever die hier voor heel wat geschreeuw en geloop heeft gezorgd. En deze keer heb ik hem wel buiten gezet :p Kevers doen me minder dat dikke grote spinnen.

Vandaag weten we nog niet wat er op het programma staat. We hopen dat we nog ergens naar toe kunnen, maar dan hangen we al af van één van onze contacten hier en onze beide gastgezinnen zijn niet thuis…


@ De vincies + mijn gidskes: Jullie worden hier ook gemist hoor. Gewoon zo eens een terrasje of ’s avonds iets drinken, een zondagmiddag u uitleven zit er hier niet echt in. Ik hoop dat morgen de kaas&wijn een groot succes wordt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten