maandag 11 maart 2013

Kaapstad: Argus-wedstrijd + Waterfront


Hello bloggers!

Ons dagje was hier weer goed gevuld en vol met zon! We hebben dan ook een mooi kleurtje opgedaan vandaag. Ons gastheer, Ernst, deed mee aan de Argus wielerwedstrijd in Kaapstad. Hieraan doen wel 35 000 mensen aan mee, dus het was ook heel druk in de stad. We zijn dan maar naar het Waterfront getrokken, daar was het wat minder druk. Als ontbijtje hebben we daar een echte Brusselse wafel gegeten met vers fruit bij een Belgisch kraampje. De uitbater was een Belg. Daarna hebben we nog wat rondgekuierd, dolfijnen gespot, het aquarium bezocht, roggen en pinguïns gefotografeerd,.. Als middageten heb ik lekkere mosseltjes gegeten en Joselien ‘ne goeie “tomat crevet” bij het Belgische restaurant Den Anker. Hier waren we al eens eerder. De ober deed me hier een bavetje aan. ‘Tis van moeten’ zei hij ‘Je gaat er niet vanonder komen.’ Hier zagen we veel mensen toekomen van de wedstrijd, die hier een frisse Belgische pint kwamen drinken. Na het eten zijn we het stadium van de Worldcup gaan bezoeken. Je kan het wel alleen langs de buitenkant zien, binnen kan je niet geraken. 

Thuisgekomen heb ik hier nog een frisse duik in het zwembad genomen en nu zijn we samen prentjes aan het tekenen voor de les van Joselien morgen. Zij geeft een lesje Afrikaans over emoties. De leerlingen krijgen hier elke ochtend eerst het vak PSW waarin ze over allerlei zaken praten die met je eigen persoon te maken hebben. PSW staat voor “persoonlike en sosiale welsyn”.

Vanavond vroeg in ons bed, want het was een vermoeiend dagje en morgen loopt de wekker weer om 6u af!

Dolfijnen gespot aan het Waterfront

 Heerlijke Brusselse wafel met bolletje ijs en vers rood fruit als ontbijt. Omdat het hier kan... ;-)
Alles is hier ook een flink pak goedkoper wat het eten betreft. Ongeveer de helft wat je er bij ons voor betaald op zo'n toeristische plaatsten met dergelijk uitzicht. Bij ons zou een cola dan al rap 4 euro kosten, hier een 1,20 euro :-)
Nemo-visjes in het aquarium

 Deelnemers van de Argus-koers. dichterbij mochten we niet zonder pasje
 De twee rogjes en ik. Het lijken wel olifantenoren.
 Je bent nooit té oud om onnozel te doen. 
 Pinguïns oftewel Pikkewyns in het Afrikaans
 Mosselen met friet, mosseltjes klaargemaakt in Belgisch biertje. Ober heeft me hier net een bavetje aangedaan. De uitbaters van dit restaurantje zijn Belgen en zaten vlak naast ons.
 Een echt piratenschip!
Het Worldcup-stadion.


Geniet nog allemaal van jullie zondagavond (waarschijnlijk nog met het stoveke en de wolle sokkies aan)!

ps: Wij hadden graag ook nog eens een aflevering van Salamander gezien. :-)

2 opmerkingen:

  1. wow !!! dat ziet er daar zot FANTASTISCH uit !! :) Die eigenaars kennen wij toevallig :) ( maar we zijn daar jammer genoeg alleen in België op bezoek geweest :( ) Is die man niet enkele jaren geleden verongelukt?

    veel groetjes !!!! en idd je bent nooit te oud om onnozel te doen :) Laura VP

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo LEUK dat jullie dolfijnen hebben gezien !
    Ben stiekem wel beetje jaloers haha :-) Maar gun het jullie hoor!
    Volgend weekend doen we zeker iets samen, kijk er naar uit ;-)

    groetjes
    x Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen