donderdag 28 februari 2013

Stage @ Klapmuts (3)


Hello bloggers!

Nog een kleine update. De stage in Klapmuts verloopt goed, al weten wij soms niet goed wat we kunnen doen en trekken we hier onze plan door zelf projectjes op te starten. We moeten elke dag vragen of we de volgende een les kunnen geven. Alles wordt hier van dag tot dag bekeken. De overige tijd houden wij ons bezig met het voorbereiden van lessen en het maken van allerlei lesmaterialen.

Morgen moet ik een lesje ‘Natuurwetenskappen: die voedselkettings’ geven. Zoals je ziet op de foto’s is hier nog geen materiaal aanwezig. De lessen worden niet echt aanschouwelijk gemaakt, al willen en proberen ze het wel al meer en meer. Vandaar dat Joselien en ik de boeken van onze vakken doorbladeren en powerpoints en materiaal maken voor verschillende lessen. Zo kunnen zij dat in de toekomst gebruiken.

Morgen is het alweer onze laatste dag op Klapmuts, voor de eerste periode dan toch. Dit weekend trekken we met ons gastgezin naar Swellendam. Het op derde na oudste dorpje (na Kaapstad en Stellenbosch). We verblijven daar voor een weekend bij Ankes ouders. Zondag worden we dan in de late namiddag afgezet bij gastgezin nr. 2 en beginnen we maandag aan de stage in Eversdal. Daarna trekken we voor twee weken naar de school in Paarl. En na de paasvakantie komen we terug naar Klapmuts voor de laatste vier weken. (Ik hoop stiekem wel een beetje dat we dan iets meer in de klas zelf mogen staan, want zo een ICT-wonder ben ik niet… )







Groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten