woensdag 20 februari 2013

Aangekomen!

Zo eindelijk... Na een lange, vermoeiende rit zijn we eindelijk bij ons gastgezin.

Het internet werkt hier met een soort usb-stick die je in je computer moet steken, dus de gastvrouw, Joselien en ik zullen afwisselend het internet kunnen gebruiken.

De lange vlucht verliep al bij al nog vlot. In München hadden we een uur vertraging door sneeuwbuien. Het vliegtuig moest volledig afgespoten worden. Door die vertraging van méér dan een uur misten we in Johannesburg bijna onze vlucht. We werden van hier naar daar gestuurd, maar waren enkele keren fout en begrepen de mensen niet goed. Even was er paniek omdat er op de gate 'Capetown - Closed - Departed' stond en onze bagage wel weg was. Maar blijkbaar stonden we nog aan de verkeerde gate. In volle looppas doorheen de luchthaven haalden we uiteindelijk het vliegtuig nog. In Kaapstad was het dan weer even spannend op welk vliegtuig onze bagage nu juist zat. Op ons eigen vliegtuig zat het al niet... Gelukkig wel op het volgende! Ondertussen was het al half 3 's middags (lokale tijd - half 2 voor jullie dus). In de luchthaven wachtten Piet en Paula ons op samen met een leerkracht van de Boys Primary School in Paarl. We zijn die leerkracht nog steeds dankbaar dat zij ons wou brengen met het schoolbusje, anders waren we nog onderweg met al die bagage... Tijdens de rit merk je al snel de grote contrasten in Zuid-Afrika. Prachtige natuur in parten gesneden door de vele autosnelwegen, de grote huizen en wijngaarden afgewisseld met grote sloppenwijken...

De sportleerkracht zette ons af in de school in Paarl. Hier ontmoetten we onze gastvrouwen en de directeur. De mensen zijn hier ongelooflijk vriendelijk. Onze gastvrouw maakt momenteel voor ons een heerlijke maaltijd klaar. Deze zal zeker en vast smaken, het is van deze morgend geleden dat we nog iets gegeten hebben. (Ze brengt me trouwens net een kommetje chips. ;-) ) Onze valiezen zijn al uitgepakt en alles is reeds geïnstalleerd. We hebben elk een kamer met een dubbel bed, de badkamer delen we en de keuken delen we met eigenaars. Naast het huis is een groot speelplein.

Morgen wordt het al een eerste vermoeiende dag. We zullen hier altijd opstaan om 6u (de school begint om 7u50 stipt). We gaan alle drie de scholen bezoeken en overleggen met onze mentoren.

Ik kan eigenlijk nog blijven vertellen, maar voor een eerste berichtje volstaat dit al denk ik.
Eén van de komende dagen post ik eens wat foto's.


Ah en nog een nieuwtje.... morgen wordt het 35 graden!!!

Katrien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten