maandag 22 april 2013

Stageweek 9 + Verjaardagsweekend Joselien


Vorige stageweek was goedgevuld. In totaal heb ik een 13 uren les gegeven en hebben we elke middag hier de pannen van het dak gedanst! ;-)

Bij de wiskundelessen in graad 5 heb ik hier een een andere werkvorm uitgeprobeerd. De leerlingen moesten per vier een getallenspel spelen. Het thema van vorige week was rekenen met getallen met 6 cijfers. Binnen een groepje kregen 3 leerlingen kaartjes met de cijfers 0 t.e.m. 9 op. De 4de speler kreeg 8 kaartjes met 6-cijfer-getallen op. Deze speler las het cijfer op het kaartje voor, zo oefende hij het lezen van deze getallen. De andere drie spelers moesten goed luisteren en het getal dat ze horen, maken met hun kaartjes, zo oefenden zij het vormen van deze getallen in. De leerlingen vonden het echt een tof spel en wouden het het hele uur door spelen.

De volgende lessen gingen we verder met het optellen en aftrekken van deze getallen. Door het spel merkte ik dat de leerstof hierover goed was vastgezet bij de kinderen en dat de lessen erna vlot verliepen.

Ook bij graad 6 waren het plezante lessen. Zij werkten rond het thema ‘3D voorwerpe’. We zijn begonnen met een lesje theorie over de verschillende driedimensionele figuren die er bestaan en zijn naar buiten getrokken. Op de speelplaats staat hier zo een grote ‘rubix-kubus’. Daar hebben de leerlingen zelf kunnen tellen hoeveel ribben, vlakken,… een kubus wel heeft. De overige twee lessen hebben we zelf ruimtefiguren geknutseld. Vandaag gaan we daar één grote slinger van maken die we kunnen ophangen in de klas. De leerlingen zijn enorm trots op hun resultaten. ;-)

Vanaf donderdag zaten we alleen thuis. Onze gastheer en gastvrouw waren op de GREY-tour. Dit is een sportvierdaagse die doorgaat in Port Elizabeth. Tijdens het weekend spelen de jongens van Grey’s en van Paarl Boishaai wedstrijden tegen elkaar: hockey, rugby, tennis, schaken,… Zaterdagavond kijken ze met zijn allen naar een echte rugbywedstrijd in een echt stadion.

Bij ons verliep het weekend redelijk rustig. Zaterdag hebben we in de ochtend genoten van het zonnetje en ons met een boekje in de tuin gelegd. ‘s Middags zijn we een terrasje gaan doen en heb ik Joselien getrakteerd op een ijsje voor haar verjaardag van zondag.

Voor zondag hadden we nog niet echt plannen, maar aangezien het Joseliens verjaardag was, wouden we ook niet zomaar thuis zitten. Als verrassing had ik een lekker ontbijtje klaargemaakt. Omdat ik niet goed wist wat er allemaal in de buurt te doen was, had ik bij Anke om raad gevraagd. Zij gaf al tip de wijnplaats ‘Rhebokskloof’ in Paarl zelf. Tegen 11u zijn Joselien, Nathalie en ik daarheen getrokken. Eerst genoten we van een lekker flesje Rosé aan een meertje. Daarna hebben we lekker gegeten in het restaurant van de wijnplaats zelf. Toen we daar in het zonnetje zaten, zagen we mensen paardrijden. We hebben geïnformeerd bij het restaurant of wij soms ook konden paardrijden en ja hoor. Nog geen twee uur later zaten we zelf al te hobbelen op een paard door de bergen en de wijnvelden. (Wat doe je anders op een doorsnee zondagmiddag?? ;-) )

Het waren niet zomaar paarden, het waren echte filmsterren! De paarden deden mee in allerlei films en al heel wat bekenden hadden op hen gereden (op Joselien haar paard had Morgan Freeman al gereden en onze paarden hadden meegespeeld in 10 000 BC). 


Tegen half 5 keerden we terug en zijn we Anke en Wilhelm gaan opwachten aan Boishaai. ‘s Avonds hebben we nog lekkere pannenkoeken gegeten voor Joselien haar verjaardag. Moe en voldaan kropen we om half 10 al in ons bed. Zodat we uitgerust zijn voor de voorlaatste stageweek hier!

     Wiskundespel



   

    Juffrouw Williams op de achtergrond: één van de meest geweldige leerkrachten die ik hier al tegengekomen ben.

 En we klinken op Joselien haar 22ste verjaardag!
     Genieten van  de plaatselijke rosé, in het zonnetje, met uitzicht op het meer.

   Tiny op de manege! ;-)
   Joselien & Poncho                                     Katrien & Blue                          Nathalie en Mountain
             Uitzicht tijdens het paardrijden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten