maandag 15 april 2013

Solms Deltadraf + Tafelberg


De rest van de stageweek verliep nog goed. Ik heb nog verder les gegeven in graad 5 over inhoud en volume. Niet altijd een eenvoudige zaak en mijn geduld werd hier af en toe zwaar op de proef gesteld. Je mag vooral de moed niet verliezen bij deze kinderen en de leerstof blijven uitleggen. Op deze manier wordt onze creativiteit getest en moet je op zoek gaan naar een andere aanpak zodat ze het toch zouden begrijpen.

Het dansproject verloopt zéér goed. We werken met een 150-tal enthousiaste leerlingen. We proberen al een eerste filmpje van een repititie up te loaden.
Ook in de gangen en in de klas merk je dat de leerlingen je nu beter kennen en dat ze respect voor je tonen. Dit is een opmerking die we hier kunnen veralgemenen op de school. Als je laat tonen dat je het goed voor hebt met de leerlingen en voor hen ook al eens iets anders dan louter de leerstof met hen doet of voor hen organiseert, dan krijg je veel respect en enthousiasme van hen terug.

Dit weekend hebben we de sportieveling in onszelf flink naar boven gehaald. Anke, onze gastvrouw, is een fervente loopster en doet mee aan kleine ‘wedstrijden’ hier in de buurt. Elk weekend wordt er wel een loop georganiseerd op een wijnplaats. Zo was het zaterdag de Solms Delta Draf. Je kon kiezen voor de 10 km of de 5km. Joselien en ik waagden ons aan de 5km en liepen dit uit! Als aandenken kregen we een medaille. Kijk naar de foto hoe fier we wel niet zijn! ;-) Bij aankomst kon je je naam in een box droppen en kans maken op een prijs. Terwijl we een lekkere chocochino of ice latte dronken, wachtten we de prijstrekking af. Plots hoorden we ‘Joselien’. Anke en Nikki (nog een andere leerkracht van Paarl Bois) riepen: ‘Komaan Joselien, dat ben jij, loop! Loop!) Maar we waren te laat, de man had al een andere naam getrokken. Ik besloot al even wat dichter bij het podium te wachten. En ja hoor, nog geen minuut later hoorde ik ‘Katrien Heyman’ door de microfoon. Hupla, we zijn een drinkbus en pet rijker. :p  1 Mei is er nog een wedstrijd waar je kan kiezen voor de 5km, 10 km of een halve marathon. Waarschijnlijk wagen wij ons opnieuw aan 5km.

De rest van de dag was rustig. We hebben wat gezond en gerust. Tegen half 5 zijn we nog gaan kijken naar de hockeywedstrijd van Wilhelm. ‘s Avonds waren Joselien en ik hier alleen en hebben we een rustig filmavondje gehouden.

Deze ochtend waren we weer vroeg uit de veren om tegen 9u naar Kaapstad te vertrekken voor de beklimming van de Tafelberg. Eindelijk! We hadden het al een paar keer op onze blog gepost, maar die dagen werd het uitgesteld door het weer. Het mag niet bewolkt zijn of het uitzicht is ‘nie lekker nie’. Vandaag was het een ideale dag, een prachtige blauwe hemel! Samen met Anke, Wilhelm en nog twee andere koppels waagden we ons aan de serieuze klim. En ik kan je eerlijk zeggen: we hebben afgezien. J Vooral het laatste stukje, wat nog een stevige klim inhield. Maar toch deden we het wel goed want op 1,5 u stonden we al boven. Daar hebben we nog even van het uitzicht genoten om daarna het ‘kabelkarretjie’ te nemen naar beneden en in Kaapstad met z’n allen iets te eten, want we hadden honger als een paard. Hopelijk zijn we morgen niet te stijf. Maar het was de moeite waard en we hebben het er voor over!

   Joselien en ik met medailles van de Solms Deltadraf + de mooie prijs: drinkbus + pet ;-)
 Affiches dansproject, allemaal met de hand getekend en ingekleurd!
 De kloof van de Tafelberg waardoor we geklommen zijn.
  Tijdens de beklimming. Rechts zie je Tim, een vriend van Anke en Wilhelm. Een fervente klimmer! En dus een pak sneller boven dan ons ;-)
    Anke en Wilhelm op de Tafelberg
   Katrien - Joselien - Anke - Wilhelm - Eldoret (ook van Paarl Bois) - Jacques
   De koningin van de Tafelberg ;-)
    Uitzichtje van op de Tafelberg. Rechts zie je nog een bekende berg: Leeuwkoppie. Deze blijkt vooral de moeite te zijn bij volle maan.
    Nog een ander uitzicht: achter de berg zie je het grote Worldcup-stadion.

Groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten